اینها جملاتی است که بارها از زبان کارشناسان و شهروندان شنیدهایم، اما همچنان زیرساختهای ارتباطی و مسکونی پایتخت در برابر یک زلزله بزرگ، مقاوم نیست. اما در بین این اظهارنظرها، روز گذشته رییس اورژانس کشور درباره آمادگی سازمان های امدادرسان در زلزله، صحبت های جالبی ایراد کرد که بیشتر از آن که رنگ و بوی هشدار داشته باشد، از ناکافی بودن امکانات پایتخت برای مقابله با زلزله حکایت می کرد.
غلامرضا معصومی گفته است: با توجه به هماهنگیهایی که با استانهای مجاور داریم و همچنین تفاهمنامه هایی که با سازمانها و ارگانهای مختلف نظیر مترو برای جابهجایی مصدومان منعقد کردهایم، برای خدمترسانی در شهر تهران تا سطح زلزله شش ریشتری مشکلی پیدا نخواهیم کرد. همچنین 50 دستگاه اتوبوس آمبولانس در کشور داریم که میتوانیم ظرف 12 ساعت تمام آنها را به تهران فرا بخوانیم.
گرچه حتی بسیاری از کارشناسان معتقدند که شهر تهران برای زلزله شش ریشتری هم آماده نیست، اما گفتههای این مقام مسوول این معنا را هم می دهد که تهران برای زلزله های بالاتر از شش ریشتر آماده نیست.
از سوی دیگر، وقتی بیان میشود که تهران برای زلزلهای با مقیاس شش ریشتر آماده است، چنین اظهار نظری کاملا غیرکارشناسانه به نظر می رسد، زیرا هیچگاه نمی توان به صورت دقیق، میزان خسارتهای خشم زمین را برآورد کرد بلکه تنها می توان با رعایت بیشتر نکات ایمنی، سطح خسارتها را کاهش داد.
برای مثال، حتی در کشور توسعه یافتهای مثل ژاپن هم نتوانستند پیشبینی کنند که با وقوع زلزلهای با قدرت هشت ریشتر، نیروگاههای هستهای این کشور با خطر انفجار روبهرو می شود اما مسوول اورژانس کشور ما پیشبینی میکند که تهران از لحاظ کمکرسانی، زلزلهای شش ریشتری را دوام می آورد.
منبع: http://www.jamejamonline.com/newstext.aspx?newsnum=100826540192